LXIV rahvusvaheline heliloojate rostrum

30/06/2017

 Tänavune heliloojate rostrum oli 15.–19. maini Itaalias Palermos. Konkursile esitati 58 teost 29 riigist. Põhikategoorias võitis poola helilooja Artur Zagajewski (s 1978) teos “brut”. Kümme soovitatud teost on Eestit esindanud Elis Vesiku ansambliteose “To become a tree” kõrval veel Ramon Lazkano (Prantsusmaa) “Mugarri”, Shei-Wei Lo (USA) “Madhye II”, Christian Masoni (Inglismaa) “Open to Infinity: A Grain of Sand”, Vittorio Montalti (Itaalia) “Untitled n. 2”, Kate Moore’i (Holland) “Fern“, Onutė Narbutaitė (Leedu) “Was there a butterfly?”, Gerhard E. Winkleri (Austria) “Anamorph IX UA (Frostblues zur Winterreise)”, Daniel Zea (Šveits) “Pocket Enemy” ja Andreas Zhibaj (Rootsi) “Ithaca”. Alla 30-aastaste heliloojate kategoorias tunnistati parimaks soomlase Sebastian Hilli (s 1990) orkestriteos “Reachings” ning soovitatud teosed on Sergei Stroykini (Venemaa) “Four Brief Scenes after Samuel Beckett” ja Szymon Stanisław Streleci (Poola) “L’Atelier de sensorité”.

SILDID

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Loe ka neid

Please reload