top of page

Romantilistes värvides kammerlaulukaleidoskoop

[---]

26. aprillil Estonia kontserdisaalis toimunud “Lõunamuusika” sarjas astusid üles Eesti noored lauljad Arete Teemets (sopran), Aule Urb (metsosopran), Aleksander Arder (tenor) ja Tamar Nugis (bariton) ning klaveriduo Martti Raide ja Rasmus Andreas Raide. Ettekandele tulid Schumanni laulutsükkel “Spanisches Liederspiel” vokaalkvartetile ja klaverile neljal käel ning sellest inspireeritud Brahmsi samale koosseisule kirjutatud “Liebeslieder Walzer”. Äärmiselt emotsionaalne ja tundeküllane muusika ning kui lugeda kavalehelt tõlketekste, siis ka ülimalt meelelise sisuga. Noored lauljad lisasid oma esitusega kõigele pulbitsevat elujõudu juurde ning tulemus oli särav ja hoogne. Duetid ja soolod vaheldusid kvartettidega, terve kontserdi vältel oli tunda head dünaamikat, head tasakaalu. Parim näide, kuidas neli ooperilauljat suudab niivõrd ühtsena ansamblis koos kõlada. Keegi ei domineerinud, keegi ei olnud liialt jõuline. Piano’d ja forte’d vaheldusid sujuvalt, neliku ühine hingamine kõlakanga kudumisel oli nauditav ning tekstides sisalduv meelelisus kandus noorte lauljate esituses ehedalt saali. Tõeline keskpäevane muusikaline nauding publikule, kes tänas muusikuid professionaalse etteaste eest braavode ja pika aplausiga.

Martti ja Rasmus Andreas Raide, Aleksander Arder, Arete Teemets, Aule Urb ja Tamar Nugis pärast kontserti. FOTO AURI JÜRNA

Martti ja Rasmus Andreas Raide, Aleksander Arder, Arete Teemets, Aule Urb ja Tamar Nugis pärast kontserti.

FOTO AURI JÜRNA

Loe edasi Muusikast 6/2017

80 views
bottom of page