top of page

XI “Noor muusik”

5.–9. aprillini toimus üheteistkümnendat korda konkurss “Noor muusik”. Seekord viidi uudsena võistlus läbi H. Elleri nimelises Tartu muusikakoolis. Tänavune aasta oli konkursile ümmargune, möödus 20 aastat selle asutamisest. Noored pianistid, viiuldajad ja tšellistid võistlesid A-vanuserühmas (kuni 10-aastased) ja B-vanuserühmas (kuni 13-aastased). Žüriis hindas esinejaid pianistidel Carlos Juris (Soome), Ülle Sisa ja Mihkel Poll (Eesti), viiuldajaid Jan Repko (Inglismaa), Arvids Tareila (Läti) ja Mare Teearu (Eesti) ning tšelliste Nicholas Jones (Inglismaa), Anna Laukhina (Venemaa) ja Mart Laas (Eesti). Noori muusikuid oli Inglismaalt, Iirimaalt, Saksamaalt, Norrast, Venemaalt, Valgevenest, Ukrainast, Soomest, Lätist, Leedust ja Eestist, pianiste 28, viiuldajaid 38 ja tšelliste 21.

Tihedas konkurentsis pälvisid Eesti osalejad mitmeid autasusid. Pianistide A-vanuserühmas sai III koha Jana Potštarjova (TMKK, õp M. Jürisson), B-vanuserühmas II koha Theodor Teppo (Keila MK, õp E. Teppo) ning III koha Hans Matthias Kari (TMKK, õp K. Ratassepp) ja Tähe-Lee Liiv (TMKK, õp M. Gerretz-Traksmann). Väljapaistva stiilitunnetuse eest sai eripreemia Theodor Teppo ja Tõnu Kõrvitsa pala parima esituse eest Tähe-Lee Liiv. Viiuldajate A-vanuserühmas sai I koha ja dirigendi preemia Anna Katarina Tralla (TMKK, õp P. Tralla) ning diplomi Brigitta Siimer (TMKK, õp N. Murdvee), B-vanuserühmas läks II koht Arp Eerik Reindlale (VHK MK, õp K. Talmar) ning III koht Miia Ruubelile (TMKK, õp T. Peäske). Tšellode B-vanuserühmas sai II koha Ekke Rainer Arndt (Tallinna MK, õp M. Laas). Kohustusliku pala parima esituse eest sai tunnustuse Miko Marius Onni (Viljandi MK, õp H. Sommer) ning Tõnu Kõrvitsa pala parima esituse eest Ekke Rainer Arndt.

II koha ja väljapaistva stiilitunnetuse eripreemia pälvinud Theodor Teppo. Foto Margus Hindrikson.

II koha ja väljapaistva stiilitunnetuse eripreemia pälvinud Theodor Teppo. Foto Margus Hindrikson.

61 views
bottom of page