top of page

Rubinsteini konkursil oli võidukas poola pianist Szymon Nehring

11. mail kuulutati Iisraelis välja XV Arthur Rubinsteini nimelise konkursi võitja, poola pianist Szymon Nehring. Lisaks esikohale ja 40 000 dollari suurusele preemiarahale pälvis Nehring veel viis eripreemiat. Teise koha saavutas Rumeenia pianist Daniel Petrica Ciobanu ning kolmas oli Sara Daneshpour Ameerika Ühendriikidest. Ülejäänud kolm finalisti olid Jaehong Park Lõuna-Koreast, Kanada esindaja Xiaoyu Liu ja Yevgeny Yontov Iisraelist. 21-aastane Szymon Nehring on oma maa üks väljapaistvamaid noori muusikuid, kes juba eelmisel Chopini konkursil jõudis finaalile väga lähedale. Žürii liikme Peter Donohoe sõnul oli otsus võitja suhtes üksmeelne. Žüriisse kuulusid veel legendaarne klaveriprofessor Arie Vardi ning nimekad pianistid ja õppejõud Hui-Qiao Bao, Josef Bardanashvili, Michel Béroff, Janina Fialkowska, Ian Hobson, Menahem Pressler, Eliso Virsaladze, Ramzi Yassa ning Dina Yoffe.

8 views
bottom of page