top of page

Montréali konkursi võitis ungarlane Zoltán Fejérvári

Ungari pianist Zoltán Fejérvári võitis tänavusel Montréali rahvusvahelisel konkursil esikoha. Põhiliselt Ungaris, aga ka Hispaanias Dmitri Baškirovi juures õppinud Fejérvári paistis silma konkursi jaoks küllaltki ebastandardse repertuaariga: finaalis esitas ta Bartóki 3. klaverikontserdi, esimestes voorudes mängis Bachi, Beethoveni, Schumanni ja Skrjabini teoste kõrval Bartóki ja Janáčeki loomingut. Järgmised preemiad pälvisid Itaalia pianistid: teise koha sai Giuseppe Guarrera (õppinud Nelson Goerneri juures) ning kolmanda oma kodumaal muusikahariduse saanud Stefano Andreatta. Ülejäänud kolm finaalisti olid Albert Cano-Smit (Hispaania/Holland), Yejin Noh ja Junhyung Park (mõlemad Lõuna-Korea). Rahvusvahelisse žüriisse kuulusid Idil Biret, Dang Thai Son, Alain Lefèvre, Hélène Mercier, Pedja Muzijevic, David Owen Norris, Cristina Ortiz, R. Douglas Sheldon, Gabriel Tacchino ja André Bourbeau.

Montréali konkurss toimub igal aastal järgemööda pianistidele, viiuldajatele ja lauljatele.

8 views
bottom of page