top of page

Otsa kooli muusikal “Tallinn 67”

G. Otsa nimelise Tallinna muusikakooli rütmimuusika suuna õpilased ja õppejõud tõid tänavu kevadel välja originaalse muusikali “Tallinn 67”. Etendused toimusid 2. ja 3. mail Vene kultuurikeskuses. Osades esinesid Otsa kooli rütmimuusika suuna õpilased Marie M. Vaigla, Rahel Ollisaar, Karl Sander Saarik, Tiina Adamson, Karl E. Valkna, Mait Mikussaar, Andro Urb, Tobias Tammearu jpt, samuti näitleja Guido Kangur. Etenduse juhendajad olid Maarja Mitt, Andri Luup ja Siim Aimla ning kunstnik Kristina Lõuk.

Muusikali idee sündis kooli õppejõu Toivo Undi loengutest. Loo aluseks on 1967. aastal Tallinnas toimunud legendaarne rahvusvaheline džässifestival, mis õnnestus Uno Naissool, Valter Ojakäärul ning tollasel kultuuriministril Heinrich Schultzil sügaval külma sõja ajal nõukogude võimude kiuste läbi viia. Kuulajaid sõitis toona kohale üle kogu liidu ning esinejaid oli raudse eesriide tagantki. Festivalile saabus ka legendaarne Charles Lloydi kvartett USAst, kellel aga keelati esineda. Põnevate sündmuste keerises pöörlesid etenduses tollased noored muusikud Lembit Saarsalu, Els Himma, Anne Erm, Reet Linna, Toivo Unt ja teised.

Etendusel pealtvaatajana osalenud Anne Ermi esmamulje oli, et etendus oli väga meeleolukas ja fantaasiarikas. 1967. aastal tal veel “Jazzkaare” loomise ideed ei olnud, küll aga laulis ta ansamblis Collage, kes oleks pidanud esinema järgmisel džässifestivalil, mida paraku enam ei tulnud.

Muusikali “Tallinn 67” lõpustseen FOTO ELINA POLL-RIIVES

Muusikali “Tallinn 67” lõpustseen. FOTO ELINA POLL-RIIVES

46 views
bottom of page