Metropolitan Opera juveelid ja käsikirjad oksjonil

01/05/2017

 

New Yorgi oksjonimaja Christie’s teatas, et 15. juunil läheb oksjonile Metropolitan Opera gildi kollektsioon, mis sisaldab haruldasi käsikirju ja mälestusesemeid. Samuti otsitakse ostjat kahele oivalisele juveelile. Kõik oksjoni tulud lähevad Metropolitan Operale ja selle gildile. Oksjonile minev kollektsioon sisaldab umbes 90 erinevat objekti, nende hulgas lääne muusikaloo olulisemate heliloojate käsikirju alates barokiajastust kuni XX sajandini. Enamik neist pärinevad Edwin Franko Goldmani (1878–1956) kogust, kes oli Ameerika tuntud helilooja ning samuti Metropolitani orkestri trompetist. Kõige väärtuslikumaks objektiks peetakse Franz Schuberti As-duur klaverisonaadi käsikirja, mille eeldatav hind võiks jääda vahemikku 350 000–500 000 dollarit. Tähelepanuväärsed on veel Bachi, Mozarti ja Beethoveni märkmetega käsikirjad ning isiklikud kirjad. Peale selle on oksjonil veel palju huvitavaid esemeid, sealhulgas Enrico Caruso kullast prillitoos koos prillidega ja Arturo Toscanini taskukell.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Loe ka neid

Please reload