top of page

Au-tasu Toivo Tulevile

7. aprillil anti Estonia kontserdisaalis Eesti muusika päevade kontserdil üle Eesti heliloojate liidu ja LHV poolt välja antav uue heliloomingu Au-tasu, mille tänavune laureaat oli Toivo Tulev teose “Black Mirror” eest. Auhinnaks on 5000 eurot ja klaasikunstnik Mare Saare taies ning teose tellimus EMPile. Žürii hinnangul on Tulevi nimetatud oopus väljapaistev loominguline saavutus, milles peen rafineeritus ühendatakse toore jõulisusega. Katkeva ja murduva ning koolitamata hääle kaudu näib selles kõnelevat tänapäeva illusioonide ja unistusteta maailm, mis püüaks end justkui sobitada instrumentaalsel taustal lahti rulluvasse aega. Taolise võttega saavutatakse võimas vahetuse illusioon, muusika peaaegu füüsiline kohalolek. Kompromissitult ausana avab teos end bioloogiliselt haavatava organismina, olles sellisena kehalisuse unikaalne väljendus eesti uues muusikas. Au-tasule esitati tänavu kokku 27 teost.

Foto: Rene Suurkaev / ERR

14 views
bottom of page