Londoni filharmooniaorkestri kaks uut külalisdirigenti

01/05/2017

Londoni filharmooniaorkester (Philharmonia Orchestra) võttis ametisse kaks uut külalisdirigenti, Jakub Hrůša ja Santtu-Matias Rouvali ning nende ametiaeg algab 2017/18. hooaja algul. Orkestri peadirigent on praegu Esa-Pekka Salonen. Jakub Hrůša on alates 2011. aastast selle orkestriga korduvalt mänginud ning tema kavades on domineerinud Kesk-Euroopa muusika. Oma külalisdirigendiks nimetamise kohta ütles ta, et see on ühe unistuse täitumine. Hrůša on veel Bambergi sümfooniaorkestri peadirigent, Tšehhi filharmoonia külalisdirigent ja Tokyo Metropolitani sümfooniaorkestri külalisdirigent. Ka Santtu-Matias Rouvali hindab uut püsiva külalisdirigendi staatust kõrgelt ning ootab eriti koostööd Esa-Pekka Saloneniga. Rouvali on veel Tampere filharmooniaorkestri peadirigent, Kopenhaageni filharmoonia külalisdirigent ning uuest hooajast ka Göteborgi sümfooniaorkestri peadirigent. Esa-Pekka Salonenon lausus, et on uhke, kuna saab orkestrit jagada nii väärikate kaaslastega, mis teeb orkestri edasise arendamise ühisel jõul väga põnevaks.

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Loe ka neid

Please reload