top of page

117-aastane Bechsteini klaver naasis Wigmore Halli


Tänapäeva üks kuulsamaid kammersaale maailmas, Londonis asuv Wigmore Hall avati 1901. aastal teadupärast Bechstein Halli nime all. Seal esinesid Bechsteini vaimustava kõlaga klaveritel maailma nimekaimad pianistid. Märtsis toodi Wigmore Halli tagasi saali endine, 1899. aastal aastal valmistatud, seal saali avamisest aastal 1901 olnud ja hiljuti restaureeritud Bechsteini kontsertklaver. Vanal pillil andis esimese kontserdi prantsuse pianist Pierre-Laurent Aimard. Aimard oli kokku pannud kava nende heliloojate teostest, kes tegutsesid Bechsteini firma kõrgajal. Ajaga kaasas käimise ideed esindas Aimard’i kavas aga nüüdishelilooja Julian Andersoni kompositsioon. Klaverihäälestaja Peter Salisbury sõnul on Bechsteini pillil imeline laulev kõla, millele sobivad eriti hästi Skrjabini ja Debussy teosed.

12 views
bottom of page