top of page

Eesti sümfooniaorkestrite liidu preemiad

Riivo Jõgi ja Katrin Talmar. Foto: www.orkestrid.ee

XII noorte laulupeo “Mina jään” sümfooniaorkestrite esimeses eelproovis anti üle Eesti sümfooniaorkestrite liidu aastapreemiad. Need pälvisid tänavu dirigent Riivo Jõgi ja õpetaja Katrin Talmar. Aastapreemiaga tunnustatakse Riivo Jõgi aktiivset kontserttegevust ja pühendunud tööd laste- ja noorteorkestritega 2016. aastal. Esimest korda välja antava pedagoogipreemiaga tunnustatakse Tallinna muusikakooli ja EMTA õppejõu Katrin Talmari pühendunud ja tulemusrikast tööd nii noorteorkestritega kui ka laulupeo repertuaari koolitusprojekti vedamisel.

Riivo Jõgi on Põlva muusikakooli keelpilliorkestri, Viljandi noorte sümfooniaorkestri, Nõmme muusikakooli sümfooniaorkestri ja XII noorte laulupeo “Mina jään” sümfooniaorkestrite liigi dirigent. “Riivo Jõgi on dirigendina suure meeskonna juht, kes tegutseb nii protsessi atraktiivsuse kui lõpptulemuse kunstilise täiuslikkuse saavutamise nimel. Esinemistel oskab ta noori motiveerida ja anda endast parima – ikka oma mõnusa huumorimeele, artistlikkuse ja sarmiga,” iseloomustab teda Viljandi muusikakooli direktor Tonio Tamra. Katrin Talmar on EMTA interpretatsioonipedagoogika instituudi ja Eesti sümfooniaorkestrite liidu koostööprojekti eestvedaja, mille raames aitavad EMTA keelpilli- ja puhkpilliüliõpilased Eesti noorteorkestreid laulu- ja tantsupeo kava õppimisel ja ettevalmistamisel. Seni on kümme üliõpilast käinud noori pillimängijaid juhendamas Kärdla, Narva, Paide ja Rapla orkestrilaagrites.

Neljandat korda välja antava preemia nominentide hulgas olid veel dirigendid Kaspar Mänd, Jose Page ja Jüri Schleifman, pedagoog Tekla Tappo, Harjumaa keelpilliorkester, Tartu ülikooli sümfooniaorkester ning Tallinna ülikooli sümfooniaorkestri ansamblid. Eelmised laureaadid olid 2014. aastal Tonio Tamra, 2015. aastal Jüri-Ruut Kangur ja Tallinna ülikooli sümfooniaorkester (dirigent Martin Sildos) ning 2016. aastal Kaido Otsing.

23 views
bottom of page