top of page

Tegevust alustas uus orkester


Pildil vasakult Eva Punder, Kristi Saar, Aare Tammesalu, Neeme Punder ja Mihkel Koppel ning esiplaanil Edoardo Narbona. FOTO: IRINA MÄGI, www.saartehaal.ee

29. jaanuaril andis oma esimese kontserdi Läänesaarte Kammerorkester Edoardo Narbona dirigeerimisel. Orkestri idee tekkis Itaalias Torinos toimuval Põhjamaade festivalil (“Terre del Nord Torino”), mille kunstiline juht Edoardo Narbona on. Kahel eelmisel aastal osales seal kokku 13 eestlast, eelmisel aastal oli festivali orkestri kontsertmeister Eva Punder. Kuna Torinosse sõitnutest pooled olid seotud Eesti saartega, sündiski mõte asutada Läänesaarte Kammerorkester, sellegi kontsertmeister on Eva Punder. Järgmisele Torino festivalile 2018. aastal sõidetakse Eestit esindama juba ühtse koosseisuna. Orkester otsib mitmekülgset repertuaari ning püüab mängida Põhjamaade ja maailma uudisteoseid. Avakontserdil Kuressaare kultuurimajas kõlas näiteks muu hulgas Victor Kioulaphidese “Riegelsberg Suite” Eesti esiettekanne. Kontserdil tegi kaasa solist Neeme Punder flöödil.

Orkestri nimi reedab ka tulevikuplaane – meri on Läänemere saari nii eraldav kui ka ühendav lüli. Dirigendi missioon on viia orkester Läänemere teistele saartele ning sõpruslinnadesse, et muusika kaudu võiksid areneda kultuuripõhised sõprussuhted saarte ja riikide vahel. Uue orkestri tegevust korraldatakse koostöös Kuressaare Kultuurivara ja linnavalitsusega.

Orkestri asutaja, dirigent ja kunstiline juht Edoardo Narbona on praeguseks asunud koos oma abikaasa, eestlannast tšellistiga tööle Kuressaarde. Ta on ühtlasi I Musici di San Grato kammerorkestri asutaja ja dirigent alates 2003. aastast.

bottom of page