top of page

Paide kultuurikeskus sai uue klaveri


Foto: www.facebook.com/paidekultuurikeskus

Paide kultuurikeskus, mida külastab aastas ligi 70 000 inimest, sai uue Estonia kontsertklaveri. Kultuurikeskuse “Tooliklubisse” koondunud paidelased on oma isikliku rahaga aidanud korrastada saali toole ja lava, nüüd oli klaveri kord. “See on kultuuri aitamine, sest kultuuril ei ole kunagi väga rikkalikke päevi olnud,” ütles üks annetajatest Rein Rebas, kes kavatseb kõigil kultuurikeskuse kontsertidel käia.

Paide kultuurikeskusele ostetud Estonia kontsertklaver pärineb EMTAst. Pill oli väga heas korras, kuid sai täiesti uue sisu. Klaveritehnik Ain Rosenstok selgitas: “Tuli liikuvad mehhanismid ära vahetada ja korpus taastada, teha see välimuselt ka ilusaks”. Pianist Mihkel Poll näitas tänukontserdil, mis juhtub siis, kui hea klaver ja klaverikunstnik kokku saavad. Klaver annab nüüd Paide kultuurikeskusele võimaluse kutsuda esinema häid pianiste ja korraldada muusikafestivale.

26 views
bottom of page