top of page

Muusikaelust Rakveres


Hetk Jaan Paku muusikapäevadelt Rakveres.

26. – 27. novembrini toimusid Rakveres X Jaan Paku nimelised muusikapäevad. Jaan Pakk (1901–1979) oli Rakvere väljapaistev muusikaõpetaja, koorijuht, Rakvere muusikakooli direktor ning paljude tuntud muusikute, sealhulgas Arvo Pärdi ande avastaja ja õpetaja.

Jaan Paku nimelist festivali noortele muusikutele korraldatakse Rakveres alates 2002. aastast. Tänavu möödus Jaan Paku sünnist 110 aastat, Kadrina kalmistul toimus meenutushetk, laulis Kadrina kirikukoor Anne Peäske juhatusel. Festivalil esinesid kammeransamblid Tallinna muusikakeskkoolist, Pärnu, Põlva, Viljandi ja Tallinna muusikakoolist, Kadrina kunstide koolist, Tallinna Lasnamäe ja Rakvere muusikakoolist. Mängijaid hindas ka žürii koosseisus Oksana Sinkova (flööt), Andreas Lend (tšello) ja Lea Leiten (klaver). Lõppkontserdil esinesid parimad ning ka žürii liikmed.

* 4. detsembril toimus Rakveres teinegi väljapaistev sündmus. Rakvere gümnaasiumi saali vallutas üle 150 noore muusiku Tallinna, Nõmme, Tartu, Harjumaa ja Virumaa noorteorkestritest. Kontserdi eel toimusid tihedad proovid. Suur orkestrite kontsert peeti kell 16.00 ja see kestis koos vaheajaga ligi kolm tundi. Lisaks oma kavadele esineti koondorkestrina, nooremate orkester Fresco (värsked) ja edasijõudnute kooslus Esperto (eksperdid). Lõpuks koguneti ühendorkestrisse. Kontserdi lõpulooks oli traditsiooniliselt Sibeliuse “Andante Festivo”. Orkestreid juhatasid Kaido Otsing, Hando Põldmäe, Villem Peäske ja Toivo Peäske.

28 views
bottom of page