top of page

Eestlased Grammy nominendid


59. Grammy muusikaauhindadele kandideerivad tänavu mitmed eesti muusikud – klassikalise muusika kategooriates dirigendid Tõnu Kaljuste ja Neeme Järvi ning fagotimängija Martin Kuuskmann. Aasta parima plaadi Grammyle kandideerib ka Sturgill Simpson plaadiga “A Sailor’s Guide to Earth”, mille koosseisus mängib eestlasest muusik Laur Joamets. Neeme Järvi on nominent parima orkestriesituse kategoorias Jacques Ibert’i orkestriteoste plaadiga, kus ta juhatab Šveitsi orkestrit Orchestre de la Suisse Romande. Kaljuste kandideerib parima klassikalise muusika kogumiku tunnustusele albumiga “Gesualdo”, esitajateks Eesti Filharmoonia Kammerkoor ja Tallinna Kammerorkester. Album on pühendatud Eesti ühe väljapaistvaima helirežissööri Maido Maadiku mälestusele, kellele töö selle plaadiga jäi viimaseks. Martin Kuuskmann on nominent parima nüüdismuusikateose kategoorias koos Barry Jekowsky ja Northwest Sinfoniaga Christopher Theofanidise albumi “Theofanidis: Bassoon Concerto” esituse eest. Eesti muusikud on varem võitnud Grammy mitmel korral: 2004. aastal koorimuusika kategoorias Paavo Järvi,Tiia-Ester Loitme ja Ants Soots plaadiga “Sibelius Cantatas”, esitajateks ERSO, RAM ja Ellerhein.

2007. aastal Eesti Filharmoonia Kammerkoor parima kooriesituse kategoorias plaadiga “Arvo Pärt. Da Pacem” (dirigent Paul Hillier, Harmonia Mundi) ja 2014 Tõnu Kaljuste dirigendina Arvo Pärdi muusika plaadiga “Adam’s Lament”.

77 views
bottom of page