top of page

Plácido Domingo uuendas lepingut Los Angelese ooperimajaga


Plácido Domingo uuendas direktorilepingut Los Angelese ooperimajaga hooaja 2021/22 lõpuni. Domingo on olnud Los Angelese ooperimajaga seotud juba rohkem kui 30 aastat ning peab seda kontakti oma muusikuelus üheks olulisemaks ja tänuväärsemaks. Aastatel 1984–2000 tegutses Domingo ooperimaja kunstilise konsultandina, 2000–2003 oli selle kunstiline juht ning aastast 2003 on ta ooperimaja direktor. Praegu 75-aastane Domingo on lauljana kaasa löönud ooperimaja igal hooajal, juba alates 1986. aastast, mil ta laulis Verdi “Otellos”. Selle hooaja lõpuks on Domingo teinud seal 28 rolli rohkem kui 160 etenduses ning dirigeerinud 23 produktsiooni. Domingo lepingu võib liigitada kategooriasse “evergreen”, kuigi seda uuendatakse juhatuse hääletusel iga kahe aasta tagant. Direktorina vastutab Domingo nii ooperimaja kunstilise taseme kui ka finantsolukorra eest. Ooperimaja muusikajuhiks on praegu James Conlon.

14 views
bottom of page