top of page

Liisa Hirsch sai preemia European Composers Award


Liisa Hirsch pälvis teose “Mechanics of Flying” eest maineka preemia European Composers Award. Preemiasaaja otsustab 11-liikmeline žürii ning sellega kaasneb 5000 eurot preemiaraha. Varem on Eesti heliloojatest selle preemia pälvinud Ülo Krigul teosega “Jenzeits” 2005. aastal. Liisa Hirsch kommenteeris “Aktuaalsele kaamerale”: “Ma jäin väga rahule, me olime selle teose kuidagi ajastanud nii, et tõesti sellel kontserdil hakkas kõik kõlama.” Preemia anti heliloojale kätte Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia sümfooniaorkestri kontserdil 31. augustil Berliini Konzerthausis.

Liisa Hirsch (s 1984) on lõpetanud EMTA prof. Toivo Tulevi kompositsiooniklassis. Ta on õpetanud improvisatsiooni TMKKs ja töötanud muusikajuhina Eesti Draamateatris. Praegu õpib Hirsch magistriõppes Haagi Kuninglikus Konservatooriumis Peter Adriaanszi ja Cornelis de Bondti juhendamisel. 2016. aasta aprillis valiti Liisa Hirsch uue heliloomingu konkursi “Au-tasu” laureaadiks. Apeldoornis noorte heliloojate kohtumisel (Erenprijs Young Composers Meeting) pälvis tema teos “Brautigan Circles” peapreemia. Selle aasta kevadel esindas Liisa Hirschi teos Eestit ka maailma suurima nüüdismuusika katusorganisatsiooni ISCM aastakonverentsil Tongyeongis Lõuna-Koreas.

Liisa Hirschi muusikale on iseloomulik tundlikkus kõlavärvide suhtes, keskendatud tähelepanu helile, samuti kandev struktuur ja vormipuhtus. Suureks inspiratsiooniallikaks peab Liisa Hirsch kohtumisi ja ühiseid musitseerimisi heliloojate Christian Wolffi ja Antoine Beugeriga.

24 views
bottom of page