top of page

Eurovisiooni klassikakonkursi võitis poola saksofonist Łukasz Dyczko

Kölnis toimunud Eurovisiooni klassikakonkursi võitis 11–19-aastaste osalejate seas poola saksofonist Łukasz Dyczko. Konkursi finaal toimus 3. septembril, kontserti kanti EBU (European Broadcasting Union) vahendusel üle kümnes riigis. Noori muusikuid oli konkursil osalemas üheteistkümnest riigist (Saksamaa, Horvaatia, Tšehhi, Ungari, Malta, Norra, Poola, San Marino, Sloveenia, Rootsi ja Austria). Üksteist finalisti esitasid lõppvoorus oma teoseid 2000 inimese ees ning neid hindas asjatundlik žürii: tšellist/dirigent Jonathan Cohen, trompetist Tine Thing Helseth, tuubamängija Andreas Martin Hofmeir, pianist Alice Sara Ott ja 1988. aastal sama konkursi võitnud viiuldaja Julian Rachlin. Dyczko mängib saksofoni juba kaheksa aastat. Konkursi võiduga kaasnes preemia 10 000 eurot ning võimalus esineda solistina Lääne-Saksa ringhäälinguorkestriga. Eurovisiooni klassikakonkursil sau teise koha tšehhi pianist Robert Bílý ja kolmanda koha austria kontrabassimängija Dominik Wagner.

7 views
bottom of page