top of page

EMTA sümfooniaorkester festivalil “Young Euro Classic”


Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia sümfooniaorkester andis 31. augustil kontserdi rahvusvahelisel festivalil “Young Euro Classic” Berliini Konzerthausis. Ettekandele tuli Tubina 2. sümfoonia “Legendaarne”, Pärdi “Lamentate” klaverile ja orkestrile ning Liisa Hirschi teos “Mechanics of Flying” esiettekandel. Kontserti juhatas EMTA sümfooniaorkestri peadirigent Paul Mägi, solistina oli kaastegev Marrit Gerretz-Traksmann (klaver).

“Esinemine sellisel kõrgetasemelisel festivalil on meie noortele muusikutele suur au ja tõsine väljakutse,” ütles EMTA rektor Peep Lassmann. Uudisteose maailmaesiettekande soov sisaldus festivali korraldajate kutses EMTA orkestrile. Liisa Hirschi teose valis välja EMTA kompositsiooniosakond koostöös rektoraadiga.

EMTA sümfooniaorkester on festivalil “Young Euro Classic” varem esinenud kahel korral, 2002. ja 2005. aastal. Tänavu võttis osa ligi 20 noorteorkestrit üle Euroopa, enamik neist esitas ka oma maa uudisloomingut. Festivalil astusid teiste hulgas üles ka Euroopa Noorteorkester Vassili Petrenko juhatusel, Schleswig-Holsteini festivali orkester Christoph Eschenbachi juhatusel, Gustav Mahleri noorteorkester Philippe Jordani juhatusel ja Prantsusmaa noorteorkester David Zinmani juhatusel.

12 views
bottom of page