top of page

Edvard Griegi konkursi võitis Ah Ruem Ahn


Bergenis toimus septembris Edvard Griegi nimeline pianistide konkurss, mille võitis 32-aastane Ah Ruem Ahn Lõuna-Koreast. Finaalis esitas Ahn koos Bergeni filharmooniaorkestriga Schumanni klaverikontserdi ning pälvis võiduga 30 000 eurot preemiaraha ning CD salvestuslepingu Naxose plaadifirmas. Esikohaga kaasnesid veel mitmed esinemised ja soolokontserdid, osalemine Lofoteni klaverifestivalil ning Oslos toimuval Griegi festivalil 2017. aastal. Peale selle sai Ahn veel Henle Urtext’i preemia ning publiku lemmiku tiitli. Teise preemia 20 000 eurot ning orkestripreemia pälvis Zhenni Li Hiinast ning kolmandaks tuli kanada pianist Ben Cruchley (10 000 eurot). Griegi konkurssi korraldatakse juba 15. korda ning konkurss sai võimalikuks tänu Kristian Gerhard Jebseni fondile, kes on konkursi peasponsor.

6 views
bottom of page