top of page

Pärt Uusberg pälvis vabariigi presidendi preemia


Pärt Uusberg ja vabariigi president

Tänavuse presidendi kultuurirahastu noore kultuuritegelase preemia pälvis helilooja ja dirigent Pärt Uusberg. Preemia on mõeldud kuni 35-aastastele Eesti kultuuritegelasele, kelle saavutused on leidnud laialdast tunnustust või kelle looming ning kunstiline tegevus on oluliselt kaasa aidanud Eesti riigi ja kultuuri tutvustamisele maailmas.

Pärt Uusbergi loomingu põhiosa moodustab koorimuusika, kuid ta on loonud ka ansambli-teoseid, klaveripalu, orkestri- ja filmimuusikat. Tema koorimuusika on jõudnud ka Eesti laulupidude kavadesse. “Tegelikult ma ise oma helilooja arenguteel tahaksin olla lihtsalt ka helilooja – ma ikkagi kirjutan ka instrumentaalmuusikat ja see on mulle väga huvitav ja põnev,” ütles Pärt Uusberg Aktuaalsele kaamerale ning kinnitas, et heliloojaelu on nüüd läinud sujuvalt elukutseliseks.

Eelmisel aastal pälvis presidendi kultuurirahastu preemia folkmuusik Jalmar Vabarna.

17 views
bottom of page