top of page

Silver Ainomäest saab aastaks Minnesota orkestri soolotšellist


Silver Ainomäel on USAs Denveris eluaegne leping Colorado sümfooniaorkestriga, ent vahepeal saab temast üheks hooajaks Minnesota orkestri teine soolotšellist. Tema varasemate saavutuste põhjal kutsuti Ainomäe poolfinaali. Finaalis osales peale tema veel kuus mängijat. Superfinaalis, kus mängitakse kammermuusikat, oli Silver Ainomäe juba üksi.

Minnesota orkester tegutseb Minneapolises ja orkestri muusikadirektor on 2003. aastast Osmo Vänskä, kes viis omal ajal peadirigendina kõrgele tasemele Lahti sümfooniaorkestri.

Colorado orkestri soolotšellistiks sai Silver tihedast konkurentsist võitjana väljudes 2009. aastal. Ta on olnud ka Elmwoodi kammerkontsertide sarja kunstiline juht ja solist ning Ainomäe Ensemble’i liider.

9 views
bottom of page