top of page

Shakespeare’i Globe asutas oma plaadimärgi


Kui viimastel aastatel on paljud rahvusvaheliselt tunnustatud orkestrid teinud endale oma plaadimärgi, siis nüüd on seda teed hakanud käima ka draamakunstiga tegelevad teatrid. Londonis asuv Globe asutas oma plaadimärgi, et jagada laiema publikuga selle saali erilist kõlalist atmosfääri. Globe on Shakespeare’i-aegse teatrisaali ajalooline koopia ning viimasel ajal on seal kuulsust kogunud nn küünlavalguskontserdid, kus esinejateks on olnud teiste seas ka Trevor Pinnock, Jordi Savall ja Mark Padmore. Asjaosalised loodavad, et salvestatud plaadid tulevad väga erilised, sest teatrisaalil on väga selge ja kaunis, nn vana hõnguga puidukõla. Septembri algul ilmuval esimesel plaadil pealkirjaga “Songs from Our Ancestors” musitseerivad briti tenor Ian Bostridge ja hiina kitarrist Xuefei Yang. Sellel kõlavad nii Dowlandi, Schuberti ja Britteni teosed kui ka Stephen Gossi ning Chen Yi esiettekanded.

5 views
bottom of page