top of page

Head tulemused konkursilt Stockholmis

Eesti muusikaõpilased näitasid taas head taset 16. – 19. juunini toimunud V rahvusvahelisel noorte muusikute konkursil Stockholmis. Klaveri A-vanuserühmas said II koha Audrey Palina Hess ja Polina Zelinskaja (Tallinna MK, õp N Truškina), III koha Jelisaveta Daniltšenko ning diplomi Zoja Arbuzova (mõlemad Tallinna MK, õp I. Truškina) ja Jekaterina Martšenko (Sillamäe MK, õp I. Anikina). Klaveri B-vanuserühmas sai II koha Arseni Zimakov, III koha Ksenia Greštšiskina (Tallinna MK, õp I. Truškina) ning Theresa Saida Radha’a (Nõmme MK, õp R. Pajusaar). Vanemates vanuserühmades pälvisid II koha G. Otsa nim Tallinna MK õpilased Karl Reimand ja Arina Makarenko (õp Ü. Sisa), diplomi Jekaterina Tšernõševa (G. Otsa nim MK, õp I. Remmel, I. Anikina) ning osaleja diplomi Viktoria Anikina (G. Otsa nim MK, õp I. Remmel, I. Anikina).

Keelpillide kategoorias sai III koha Triin Veissmann (TMKK, õp T. Peäske), puhkpillide kategoorias II koha Kevin Mattias Klasman (Viljandi MK, õp K. Teearu) ning diplomi Kadi Kaldmäe (Räpina MK, O. Iljašenko).

Akordioni kategoorias kuulus II koht Grete Kivile (Tallinna MK, õp K. Laas), järgmises vanuserühmas sai II koha Olivia Anet Sõrmus ja diplomi Siim Veissmann (Tallinna MK, õp K. Laas). Väga edukalt esinesid harfiõpilased. Marietta Mark sai oma vanuserühmas II koha ja Kaisa Helena Žigurs I koha (TMKK, õp E. Peäske). Ansamblikategoorias said II koha Susanne ja Lisanne Rull (Maire Eliste muusikakool, õp E. Peäske, R. Peäske).

Eestlastest osalesid žürii töös Eda Peäske (RO Estonia harfimängija, TMKK õpetaja) ja Laine Sepp (Kuressaare MK viiuliõpetaja).

31 views
bottom of page