Eesti Festivaliorkestri rahvusvahelisest tegevusest


Paavo Järvi asutatud Eesti Festivaliorkester alustas tegevust 2011. aastal Pärnu muusikafestivali resideeriva suveorkestrina. Praeguseni on Eesti Festivaliorkester esinenud vaid Pärnus, kuid 2017. aasta augustis minnakse Põhja-Euroopasse: Rootsi Läänemere festivalile, Taani Tivoli festivalile, Soome Turu festivalile ning Lätti Cēsise ja Jūrmala festivalile. 2018. aasta jaanuaris läheb orkester aga suurele Euroopa turneele – kontserdid on juba kinnitatud Brüsselis, Luxembourg’is, Zürichis, Berliinis ja Viinis osana Eesti Vabariigi 100. aastapäeva pidustustest. Turneel tuleb esiettekandele Erkki-Sven Tüüri uudisteos. Turnee saab võimalikuks tänu Eesti kultuuriministeeriumi ja EV100 toele ning oluline osa on ka agentuuril HarrisonParrott.

11 views