top of page

Eesti Festivaliorkestri rahvusvahelisest tegevusest


Paavo Järvi asutatud Eesti Festivaliorkester alustas tegevust 2011. aastal Pärnu muusikafestivali resideeriva suveorkestrina. Praeguseni on Eesti Festivaliorkester esinenud vaid Pärnus, kuid 2017. aasta augustis minnakse Põhja-Euroopasse: Rootsi Läänemere festivalile, Taani Tivoli festivalile, Soome Turu festivalile ning Lätti Cēsise ja Jūrmala festivalile. 2018. aasta jaanuaris läheb orkester aga suurele Euroopa turneele – kontserdid on juba kinnitatud Brüsselis, Luxembourg’is, Zürichis, Berliinis ja Viinis osana Eesti Vabariigi 100. aastapäeva pidustustest. Turneel tuleb esiettekandele Erkki-Sven Tüüri uudisteos. Turnee saab võimalikuks tänu Eesti kultuuriministeeriumi ja EV100 toele ning oluline osa on ka agentuuril HarrisonParrott.

18 views
bottom of page