top of page

Storied Sounds. Tuulikki Bartosik / Root Beat Records

“Helidest lood” või “muusikalised jutustused” – sobiv nimi plaadile, kus jutustamine ja helid loodusest ja mujalt on muusikaga üheks tervikuks põimitud ja kus meeleolud ja meloodiad on võrdse tähtsusega. Album toob kuulajani lood Tuulikki Bartosiki kodu(de)st, sõpradest ja pereliikmetest, erilise tähtsusega on Tuulikki lapsepõlvekodu Rõuges. Albumi kaasosalisteks on Villu Talsi mandoliinil ja Timo Alakotila klaveril. Kaasa teeb ka Dylan Fowler kitarril. Mandoliin, klaver ja akordion täiendavad üksteist ja jutustavad sama loo eri tahke. Vahele hõikavad kajakad ja kõlavad sammud või tule praksumine. Ühelt jutustuselt teisele viivad samuti loodushelid, nii et pause plaadil peaaegu ei tekigi. Kummalisust lisavad Tuulikki dialoog kassiga ja hõikamine kevadises linnulauluses Rõuges.

“Storied Sounds” on sooja, tihti helge tooniga album, mida on mõnus kuulata. Muusika voogab ja lainetab, pillid annavad üksteisele sõna. Akordionile meeldivad särisevad kooskõlad, mandoliin sillerdab ja klaver loob natuke ebamaist ja filmilikku meeleolu. Loodushelid nende vahel annavad albumile laiema mõõtme kui harilikule stuudioalbumile ja mõjuvad rahustavalt. Kodust kaugel kuulates võib see kõik tekitada lausa koduigatsust.

34 views
bottom of page