top of page

Sheku Kanneh-Mason pälvis BBC noore muusiku tiitli


Tšellist Sheku Kanneh-Mason pälvis tänavuse BBC noore muusiku tiitli. 17-aastane muusik esitas konkursi finaalis Barbicani saalis Šostakovitši 1. tšellokontserdi. Sheku Kanneh-Mason on neljas tšellist Laura van der Heijdeni, Guy Johnstoni ja Natalie Cleini järel, kes selle konkursi võitnud on. Žürii esimees oli tänavu helilooja Dobrinka Tabakova, kes nimetas tema ettekannet elektriseerivaks ja väga liigutavaks. Kanneh-Masoni kõrval jõudsid konkursi finaali veel 18-aastane metsasarvemängija Ben Goldscheider ning 17-aastane saksofonist Jess Gillam. Sheku Kanneh-Mason alustas tšelloõpinguid 6-aastaselt, praegu õpib ta Nottinghamis Trinity katolikukoolis. Ta on veel Chineke’i noorteorkestri esimene tšellist ning koos venna ja õega on neil ka aktiivne Kanneh-Masoni-nimeline klaveritrio. Kõik kolm BBC noore muusiku finalisti saavad õppetoetust noorte klassikaartistide fondist. Järgmine BBC konkurss toimub kahe aasta pärast.

6 views
bottom of page