top of page

Festival “Mozart & Pärt” Los Angeleses


9.– 29. maini toimus Los Angeleses festival “Mozart & Pärt”. Selle korraldasid Los Angelese Filharmoonikud ja orkestri peadirigent Gustavo Dudamel. Festivalil oli kümme kontserti, neist neljal õhtul, 19.–22. mail esitasid Eesti Filharmoonia Kammerkoor, Läti Raadio koor, solistid, Los Angelese Filharmoonikud ja nende peadirigent Gustavo Dudamel Los Angelese Walt Disney nimelise kontserdimaja 2300-kohalises väga hea akustikaga saalis Arvo Pärdi “Miserere” ja Mozarti “Reekviemi”.

Festivali kulminatsioon oli 28. mail, kui Mozarti kahe g-moll sümfoonia (nr 25 ja nr 40) vahel tuli maailmaesiettekandele Dudameli ja Los Angelese Filharmoonikute esituses Pärdi “Greater Antiphons”. Veel kõlasid festivalil Pärdi “Summa”, “Vater Unser”, “Es sang vor langen Jahren”, “Trivium”, “Annum per annum”, “Spiegel im Spiegel”, “Cantus” ja sümfoonia nr 4 “Los Angeles” ning Mozarti, Händeli jt teosed.

EFK oli juba 14. korda USAs, ent prestiižse Walt Disney kontserdimaja laval esineti esimest korda. EFK direktor Esper Linnamägi: “Gustavo Dudamel on kahtlemata särav muusik, kes oskab esimestest hetkedest kõiki oma musikaalsusega kaasa haarata. Ta suutis juba esimeses proovis luua kooridega hea loomingulise kontakti. Kontsertidele eelnes üsna pikk korraldusperiood ja hea meel on tõdeda, et tulemus oli seda kõike väärt, kuna kõik neli kontserti olid välja müüdud. Los Angelese Filharmoonikud, dirigent ja publik – kõik jäid koostööga väga rahule. Kohtumisel dirigendiga arutasime ka tulevikuplaane. Teeme kõik, et meie koostöö jätkuks, sest julgen arvata, et EFK ning Läti Raadio koor moodustavad maailmas muusikaliselt haruldaselt kõrgetasemelise suurteoseid esitava koosluse.”

4 views
bottom of page