top of page

One. Trump Conception / Trumbi Muusika OÜ

Panin plaadi peale, et teha esmatutvust mulle tundmatu bändiga ja jäingi kuulama. Muusika haaras esimesest hetkest ja kordagi ei tekkinud soovi vajutada kriitikule nii tuttavaid plaadimasina fast forward- ja skip-nuppe. Laias laastus on albumil tegemist jazz-funk’i ja fusion’iga, mis võib olla esimesel puhul muusikalise materjali mõttes igav ja teisel puhul liiga kergekaaluline. Trump Conceptioni jazz-funk ja fusion on aga väga paeluvad ja muusikaliste “sündmuste” poolest rikkad. Kõrva jäävad huvitavad puhkpilliseaded, sütitavad soolod ja rütmigrupi eksaktne, ergas koosmäng. On kuulda, et palju on pööratud ka tähelepanu produktsioonivõtetele ja põnevate sound’ide otsimisele.

Trump Conception koondab noori Eesti muusikuid, kelle nimed ei pruugi ka jazzisõbrale tuttavad olla. Kümneliikmelise ansambli eestvedaja on elektribassist Janno Trump, kes on kirjutanud ja arranžeerinud ka kõik plaadi lood. Lisaks talle mängivad detsetis Madis Muul (klahvpillid), Pent Järve (kitarr), Dmitri Nikolajevski (trummid), François Archanjo (löökpillid), Allan Järve (trompet), Tanel Kuusk (trompet), Johannes Kiik (tromboon), Danel Aljo (tenorsaksofon) ja Keio Vutt (baritonsaksofon). Viieliikmeline puhkpillisektsioon lisab ansambli kõlale mõnusa mahlasuse, eriti tore on madalas registris lõrisev baritonsaksofon, mis toob meelde ansambli Tower of Power firma-sound’i. Bändi peamise mootorina hoiab tandemis ansamblijuhiga energeetikat kõrgel trummar Dmitri Nikolajevski.

Trump Conceptioni muusika on ameerikalik ja seda sugugi mitte halvas mõttes. Ameerikaliku funk-energiaga muusikat on meil varemgi proovitud teha, aga mulle ei meenu ükski album, kus see oleks nii hästi õnnestunud, kui siin. Ühest küljest on Janno Trumbi mõjutajaks olnud küllap seitsme- ja kaheksakümnendate bändid, teisalt on kõlakujunduses ja seadetes ka kaasaegset, kohati tuleb meelde tänane supergrupp Snarky Puppy. Trump Conception on kuulu järgi ka vastupandamatu live-bänd. Soovitan!

21 views
bottom of page