top of page

Risto Joost – Tallinna Filharmoonia uus kunstiline juht

Tallinna Filharmoonia kunstiliseks juhiks valiti Tallinna Kammerorkestri peadirigent Risto Joost. Tallinna Filharmoonia loomenõukogu liikme Juhan Paadami sõnul on Risto Joostil olemas kõik eeldused loometegevuse mõtestamisel ja organisatsiooni kunstilisel suunamisel: “Risto säravad loomingulised ideed, hea maitse, energilisus, väsimatu töötahe ja nõudlikkus nii enese kui kolleegide vastu on olulised isikuomadused Tallinna Filharmoonia juhtimisel ja mis eriti oluline, Birgitta festivali kujundamisel veelgi omanäolisemaks, unikaalseks muusikateatri sündmuseks,” iseloomustas Paadam uut kunstilist juhti.

Risto Joost peab oluliseks oma eelkäija, maestro Eri Klasi loodud kunstilise kvaliteedi hoidmist ning selle edasi arendamist: “Kolm hooaega Tallinna Kammerorkestri peadirigendina on andnud mulle hea ülevaate, millises kunstilises suunas Tallinna Filharmoonia liikuda võiks. Tallinna Filharmoonia tegevus peaks kindlasti leidma ka rahvusvahelisel tasandil rohkem kõlapinda, eelkõige seoses Tallinna Kammerorkestri ja Birgitta festivali kunstiliste eesmärkide elluviimisega.”

Risto Joost on õppinud orkestri- ja kooridirigeerimist ning laulmist Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias, täiendanud end Viini Muusika- ja Kaunite Kunstide Ülikoolis ning lõpetanud orkestridirigeerimise magistrantuuri Stockholmi Kuninglikus Muusikakõrgkoolis professor Jorma Panula klassis. Ta on olnud Tallinna Kammerorkestri peadirigent alates 2013. aastast ning juhatanud mitmeid rahvusvaheliselt tunnustatud orkestreid. Alates 2015. aastast on Risto Joost ka Leipzigis tegutseva MDR Rundfunkchori kunstiline juht.

bottom of page