top of page

Kaksikvõit Carl Nielseni nimelisel konkursil


Liya Petrova

Aprilli viimasel nädalal lõppes Taanis Odenses rahvusvaheline Carl Nielseni nimeline viiuldajate konkurss, kus esimest kohta jagasid kaks viiuldajat – Ji Yoon Lee Lõuna-Koreast ning Liya Petrova Bulgaariast. Kolmanda koha sai Luke Hsu Ameerika Ühendriikidest. Kõik finalistid esitasid kaks instrumentaalkontserti, millest üks pidi olema Nielseni viiulikontsert. Konkurss kestis terve nädala ning osales kakskümmend kolm noort viiuldajat, kelle hulgas oli ka Mari Poll Eestist. Esimeses voorus tuli esitada Bachi, Paganini ja Mozarti teoseid. Teise vooru lubati kaksteist mängijat, kolmandasse kuus ja finaali kolm. Ji Yoon Leele ning Liya Petrovale pole suur lava võõras, sest mõlemad on esinenud korduvalt orkestritega. Esimese koha võit tõi mõlemale viiuldajale 11 000 eurot preemiaraha, kontserdipakkumisi üle Euroopa ning võimaluse salvestada plaat firmas Orchid Classics. Žürii esimees oli tänavu Nikolaj Znaider, kes ise võitis konkursi aastal 1992. Tema sõnul oli žüriil võimatu vahet teha, kumb viiuldaja on parem, ning seeepärast antigi välja kaks esikohta.

14 views
bottom of page