top of page

Ada Kuuseoks võidukas rahvusvahelisel muusikaõpetajate konkursil


EMTA emeriitdotsent Ada Kuuseoks võitis aprillis Poolas toimunud IV rahvusvahelisel muusikaõpetajate konkursil esimese preemia. Esimene selline konkurss leidis aset 2013. aastal. Konkurss viidi läbi viies kategoorias – klahv-, keel- ja puhkpillid, vokaal ja kammermuusika ning pedagoogilise staaži järgi kategooriates kuni kaks, viis ja kümme aastat ning rohkem kui kümme aastat. Osavõtjaid oli 40 kaheksast riigist: Poola, Tšehhi, Slovakkia, Leedu, Eesti, Venemaa, Valgevene ja Hiina.

Solistikategoorias tuli esitada vaba kava pikkusega 20–25 minutit. Ada Kuuseoksa kavas kõlasid Mozarti Sonaat D-duur KV 576 ja Liszti Mefisto valss. Võistlejaid hindas žürii koosseisus Veera Nossina (Venemaa, esimees), Gary Guthman (Ameerika), Miho Kurihara (Jaapan), Philipp Subbotin (Tšehhi), Maxymilian Bylicki, Piotr Biskupski (Poola) ning eelmiste võistluste grand prix’d: Aleksander Yankovich (Ukraina), Jekaterina Starodubrovska (Venemaa) ja Aleksandra Žvirblite (Leedu). Võistluse direktoriks ja peaorganisaatoriks on Jaroslaw Drzewiecki, kes on olnud ka Narva Chopini konkursil žürii esimeheks.

48 views
bottom of page