Yehudi Menuhini nimelise konkursi võitis hiinlane Ziyu He

01/06/2016

Ziyu He

 

Tänavu tähistab muusikamaailm saja aasta möödumist legendaarse viiuldaja Yehudi Menuhini sünnist. Aprillis toimus Londonis Yehudi Menuhini nimeline rahvusvaheline viiuldajate konkurss, mille võitis kuueteistaastane noormees Ziyu He, kes oli lõppvooru jõudnud kahekümne kahe kandidaadi seas ainus meessoost viiuldaja. Menuhini konkursi teise koha sai sama vana viiuldajale Song Ha Choile Lõuna-Koreast ja kolmandale kohale tuli kahekümneaastane Yu-Ting Chen Taiwanist. Konkursi žüriisse kuulusid mainekad viiuldajad Pamela Frank, Julia Fischer, Ray Chen, Tasmin Little, Ning Feng ja Joji Hattori.

 

Menuhini konkursi võitja Ziyu He alustas viiuliõpinguid viieaastaselt. Alates 2011. aastast õpib ta Mozarteumis ja Leopold Mozarti Instituudis, kus tema õpetajaks on professor Paul Roczek. Alates 2014. aastast õpib ta professor Thomas Riebli juhendamisel ka vioolamängu. Aastal 2014 võitis Ziyu He ka Eurovisiooni noorte muusikute konkursi.

 

 

 

SILDID

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Loe ka neid

Please reload